Teambuilding / Team training met popmuziek.

Bandbuilding® is een unieke vorm van team training, die zijn gelijke niet kent in Nederland.

Iedereen heeft zo zijn eigen voorstelling van teambuilding. Vaak verstaat men hieronder: een gezellig uitje met het team, afdeling of bedrijf.
Prima, niks mis mee. Gezelligheid draagt zeker bij tot een onderlinge band in het team en daarmee tot het 'wij' gevoel. Kijk ook eens naar de beschrijving van teambuilding op Wikipedia.

Niet dat u dat bij BandBuilding® niet krijgt: muziek verbroedert immers, maar wij zijn echt wel wat ambitieuzer in het stellen van onze teambuilding doelen.

BandBuilding® stelt zich minimaal tot doel dat de deelnemers zowel individueel als ook als groep uitdagingen gepresenteerd krijgen, vandaar dat we dit team training noemen.

Lees meer...

In één dag een hecht team? Het kan!

U kent die tegelwijsheden wel:

  • Waar een Wil is is een Weg....
  • Samen sta je Sterk.....
  • De Som der Delen is Meer dan het Geheel.......

“Ja, ja” horen we u al zeggen. “Makkelijker gezegd dan gedaan. Bij teambuilding worden deze wijsheden vaak aangehaald. We weten dat ze waar zijn, maar hoe laat ik mijn team dat nou ook echt ervaren”?
BandBuilding® doet precies dat!

Lees meer...

Locaties

SoundCooperation is goed geworteld in de muziekscene en heeft contacten met diverse locaties die op voorhand uiterst geschikt zijn voor onze activiteiten, zoals:

BandBuilding: teambuilding op maat!

Het leereffect kan specifiek worden aangepast aan de voor het team wenselijke doelen. Zo kan een teamleider zijn ‘alledaagse’ rol in de band vervullen (bandleider), maar hij kan ook juist een dragende (ondergeschikte) rol krijgen, bv basgitaar of drums. Een teamlid die in het echt wat ondergesneeuwd wordt, kan een solo moeten spelen, etc.

De wensen komen voort uit een bestaand teambuildingstraject dat het team op dat moment doorloopt, of worden door ons bepaald op basis van een schriftelijk vooronderzoek, waarbij de teamleden een vragenlijst invullen. Deze vragenlijst levert een aantal gegevens op:

Lees meer...

Groepsdynamiek en muziek

Onlangs vonden wij een Master Thesis over groepsdynamiek en muziektherapie groepen. Interessante literatuur voor wie zich daarin wil verdiepen.

Een interessante figuur uit dit werk geven wij hieronder alvast weer. Klik op de afbeelding om het gehele document in te zien.

Lees meer...