Teambuilding / Team training met popmuziek.

Bandbuilding® is een unieke vorm van team training, die zijn gelijke niet kent in Nederland.

Iedereen heeft zo zijn eigen voorstelling van teambuilding. Vaak verstaat men hieronder: een gezellig uitje met het team, afdeling of bedrijf.
Prima, niks mis mee. Gezelligheid draagt zeker bij tot een onderlinge band in het team en daarmee tot het 'wij' gevoel. Kijk ook eens naar de beschrijving van teambuilding op Wikipedia.

Niet dat u dat bij BandBuilding® niet krijgt: muziek verbroedert immers, maar wij zijn echt wel wat ambitieuzer in het stellen van onze teambuilding doelen.

BandBuilding® stelt zich minimaal tot doel dat de deelnemers zowel individueel als ook als groep uitdagingen gepresenteerd krijgen, vandaar dat we dit team training noemen.

SoundCooperation Team Training met popmuziek

Geen djembé, trommel, triangel of ander simpel instrument...

Team training als individuele uitdaging

Teams bestaan niet uit gelijkwaardige individuen waardoor er bij teambuilding toch vaak wel een paar mensen zijn die domineren en de dag naar hun hand zetten. U kent dat misschien wel: WE gaan als team een vlot bouwen, maar die ene 'handige Harry' trekt alles naar zich toe omdat hij alles van knopen weet en het zonder zijn expertise nooit goed kan komen. In onze optiek is dit juist géén teambuilding. Gezellig is het misschien nog wel , maar er wordt nauwelijks iets samen gedaan omdat er geen gelijk speelveld is tussen de deelnemers. De teamleden zijn de pilaren, waarop het team gebouwd is. Maar ongelijke pilaren leveren ook altijd een scheef team op.

Enter: BandBuilding®. Team training met popmuziek. Het team als popband. Een band is een bedrijf op zich en iedere situatie die zich in een team kan voordoen kan ook in een band plaatsvinden. Het leuke daaraan is, dat je zo'n situatie in een band zowel ziet als hoort. Het is als het ware een 'klinkend' voorbeeld. Als je als team aan zo'n situatie gaat werken, leer je dus cognitief, auditief en visueel. Daarnaast kent BandBuilding zowel individuele als ook groepsuitdagingen.

De individuele uitdaging bestaat uit het basaal leren bespelen van een muziekinstrument (gitaar, bas, drums, keyboard) of een zanginstructie.
Speelt iemand al gitaar, dan gaat die natuurlijk wat anders spelen, zingen en/of tekstschrijven.

Doordat bij BandBuilding® elk teamlid met zijn individuele uitdaging bezig is, beperken we de mogelijkheid dat individuen de groep gaan overvleugelen. En als ze het toch proberen hebben wij nog wel wat interventies achter de hand. De individuele uitdagingen dragen dus bij aan een gelijk speelveld voor het echte team building (team ontwikkeling; team training).

BandBuilding: Team Training met popmuziek

 Maar echte gitaren, basgitaren, drumstel, keyboard, etc.

Team training als groepsuitdaging

De groepsuitdaging bestaat uit het samenbrengen van de kersverse muzikanten en zangers als band en het instuderen/repeteren van de popsong. Daarbij moet je samenwerken, luisteren naatr elkaar, elkaar versterken, aanmoedigen, niet afkraken, kortom: communiceren, harmoniseren, synchroniseren.

Aan het einde van de dag brengt deze band het ingestudeerde nummer ten gehore.
Dat kunnen we opnemen op CD (geluid) of DVD (geluid en beeld). We kunnen de uitdaging nog groter maken door bij voorbeeld collega's of familieleden als publiek toe te laten.

De mogelijkheden zijn eindeloos. We hebben zelfs een keer drie bands tegelijkertijd binnen één dag geformeerd en alle drie de bands laten optreden.

Deelnemen kan ook met een lichamelijke beperking

Binnen bepaalde grenzen is deelname door lichamelijk gehandicapten ook heel goed mogelijk. Dit kan uiteraard wel eisen stellen aan de locatie waar we de teambuilding doen.

Verschillende graden van moeilijkheid: team training

Afhankelijk van de groepsgrootte en de wensen/doelen van de klant of de team trainer kunnen we de moeilijkheidsgraad van de teambuilding aanpassen en eventueel over meer dagen spreiden.
We hebben een 'toolbox' ontwikkeld waarmee we allerlei uitdagingen kunnen introduceren om bepaalde effecten in het team teweeg te brengen.
We spreken in dat geval liever van team training dan van team building om duidelijk het verschil met 'alleen maar fun' aan te geven.

Geïnteresseerd?

Ready to "Rock Your Resources"?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op:

post    bel    mobiel    email 

SoundCooperation
Korenbloem 15
2317 KT LEIDEN
M: (06) 45492122
contact AT soundcooperation DOT nl

BandBuilding® is een bij het BBIE geregistreerd merk.

#teambuilding #uitdaging #uitdagend #pittig #pittige #teamtraining #teamwork #handicap #gehandicapten #muziek #popmuziek #rockmuziek #team #managementteam #groepsuitdaging #samenwerken #interventies #wijgevoel #bandbuilding