BusinessBoost: Maak een Geuzenlied of Afdelingsblues

Toegegeven: als je met je afdeling iets leuks met muziek wilt doen kom je al gauw uit bij Djembé spelen of Koorzang.

Je kunt met een afdeling van -zeg- dertig man natuurlijk ook BandBuilding gaan doen met 3 of 4 bands, maar dan ben je ook weer een stuk duurder uit.
Waarom niet gezamenlijk een afdelingslied schrijven op een bestaande melodie?

Bij politiekorps Hollands Midden hebben we bij voorbeeld met de facilitaire dienst op hun bindingsdag vier afdelingen ieder hun afdelingslied laten maken.

Teambuilding voor reorganisatie- of kwaliteitstraject

Bij deze vorm van teambuilding kunnen de deelnemers negatieve zaken op de werkvloer benadrukken -vandaar BusinessBlues-, maar ook positieve. In dat geval noemen we het liever BusinessBoost. Wij kunnen daarbij in overleg met de opdrachtgever natuurlijk ook een aantal spelregels vaststellen.

Deze vorm van teambuilding kan een krachtig middel zijn bij het starten van een reorganisatie of kwaliteitstraject. Het management krijgt op speelse wijze te horen wat er leeft op de werkvloer. Door de teambuilding vorm kunnen individuen niet individueel op de geuite pijnpunten aangesproken worden. Om de angel er verder helemaal uit te halen (of de positieve stemming juist te verhogen) kunnen we verkleedkleren, hoedjes, brillen, boa's etc meenemen.Dit verhoogt het gevoel van anonimiteit, terwijl het ook juits sfeerverhogend werkt.

BusinessBoost2x1

Uiteraard kan een en ander ook aan een bepaald thema gekoppeld worden. De servicedesk van Hollands Midden maakte bijvoorbeeld een lied over het nieuwe centrale servicenummer. Door dit op te nemen (audio of video) kan dit ook bijdragen aan een grotere bekendheid binnen de organisatie.

Jubileum, Gebeurtenis

Het gezamenlijk schrijven van een (thematisch) lied kan natuurlijk ook ingezet worden bij bijzondere gelegenheden, zoals een jubilaris, het zoveel-jarig bestaan van het bedrijf, de verjaardag van de directeur, een fusie, een product-introductie, een reclame-uiting, etc.

Hulp

Natuurlijk staan uw mensen niet alleen en worden ze niet door ons in het diepe gegooid. Ze krijgen altijd een behoorlijke zanginstructie van een ervaren zangdocent. Verder ondersteunen onze bandleden (stuk voor stuk ervaren beroepsmusici) de schrijvers bij het schrijven van de teks(ten) en worden ideeen ontwikkeld voor de presentatie van het lied.

Opnamen

Om de teambuilding onvergetelijk te maken kunnen ten slotte audio (CD) of video (DVD) opnamen worden gemaakt. Wij horen regelmatig terug van klanten dat deze nog vaak op feestjes, vergaderingen etc. worden afgespeeld en hier over wordt nagepraat.

Geïnteresseerd in deze teambuilding?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op:

post    bel    mobiel    email 

SoundCooperation
Korenbloem 15
2317 KT LEIDEN
M: (06) 45492122
contact AT soundcooperation DOT nl

#afdelingsuitje #teambuilding #zingen #meezingen #geuzenlied #afdelingsblues #bindingsdag #afdelingslied